Η LAMDA Hellix, θυγατρική της LAMDA Development, κέρδισε το Best European Green Data Center Initiative Award στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Data Centres Europe 2010 που διεξήχθη στη Νίκαια της Γαλλίας στις 24-25 Ιουνίου.

Βραβευμένη το 2009 ως Best Regional Data Centre Operator in Europe, η LAMDA Hellix βρισκόταν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων του Συνεδρίου μεταξύ κορυφαίων εταιρειών του χώρου όπως Equinix, TelecityGroup, Interxion, Microsoft, κλπ. Το Data Centres Europe 2010 αποτελεί το μεγαλύτερο Συνέδριο σχετικά με υπηρεσίες & υποδομές για Data Centers στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνει έκθεση προϊόντων & υπηρεσιών αλλά και την απονομή των πλέον έγκυρων βραβείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τις υποψηφιότητες, από περισσότερες από 30 χώρες, έκρινε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητους κορυφαίους ειδικούς σε υποδομές και υπηρεσίες Data Centers σε συνεργασία με το Green Grid.

Το Best European Green Data Center Initiative Award αναγνωρίζει και επιβραβεύει καινοτομίες και πρωτοβουλίες που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις υποδομές Data Center. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση του οδηγιών του Green Grid, στα PUE (Power Usage Effectiveness) metrics, που μετρούν την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας παρέχοντας στους παρόχους τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να υπολογίσουν τυχόν αδυναμίες και να προσδιορίσουν τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν σε επίπεδο σχεδιασμού και διαδικασιών.

Ο Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Hellix, ανέφερε σχετικά: «Η απονομή του βραβείου Best European Green Data Center Initiative Award, ίσως του πιο σημαντικού Πανευρωπαϊκού βραβείου, στην LAMDA Hellix, προερχόμενη από μία μικρή χώρα της Ε.Ε. με υψηλές θερμοκρασίες, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια σαν Έλληνες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Επιπλέον, τοποθετεί τη LAMDA Hellix στην ελίτ της αγοράς Data Center παγκοσμίως και αποδεικνύει το επίπεδο τεχνογνωσίας που έχουμε δημιουργήσει στην Ελλάδα  και που μπορεί να εξαχθεί σε όλο τον κόσμο».