Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, βάσει της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η επιλογή αυτή εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ. Ο Μιχάλης Τσαμάζ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε:

«Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του». «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την επιλογή του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ», δήλωσε ο Guido Kerkhoff, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη και συμπλήρωσε «Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικά θετική δουλειά στη Διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ συνέβαλε σημαντικά στη καλή συνεργασία ΟΤΕ – Deutsche Telekom. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.»

Ο Παναγής Βουρλούμης δήλωσε σχετικά: «Η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία 6 χρόνια οφείλεται στη σκληρή δουλειά των στελεχών και όλου του προσωπικού του Ομίλου. Τους αποχαιρετώ με τα θερμότερα αισθήματα. Επίσης ευχαριστώ τους μετόχους για την στήριξη που μου παρείχαν. Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, από κοινού από τους δύο βασικούς μετόχους του ΟΤΕ, αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον.» 

Ο Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των μετόχων στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Ο ρόλος του ΟΤΕ είναι καθοριστικός για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας μας και της ΝΑ Ευρώπης.

O εκσυγχρονισμός που ξεκίνησε η διοίκηση του κ. Παναγή Βουρλούμη, πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, το άριστο εργασιακό περιβάλλον, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τους πελάτες μας.»

Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής της Cosmote από το Σεπτέμβριο του 2007. Στον Όμιλο του ΟΤΕ εντάχθηκε το 2001, αναλαμβάνοντας σειρά θέσεων ευθύνης σε θυγατρικές εταιρίες του ΟΤΕ, όπως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE International, Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Globe.

Παράλληλα, του είχε ανατεθεί η ευθύνη της παρακολούθησης της εξέλιξης του προγράμματος μετασχηματισμού της μητρικής εταιρείας στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας. Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της Cosmote στο εξωτερικό.