Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουν συχνά οι IT managers, και τα οποία φαίνεται ότι επιμένουν να επαναλαμβάνουν.

1.Τεχνολογία uber alles (και το business πάει περίπατο)
Ο κλασικός IT manager προέρχεται από ένα τεχνοκρατικό περιβάλλον και γι’ αυτό στηρίζεται σε αυτές τις γνώσεις του. Γι’ αυτό το λόγο βαριούνται, αδιαφορούν ή αγνοούν να ασχοληθούν με τους υπόλοιπους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν και να βελτιώσουν την κατάσταση στην εταιρεία τους. Ξεχνούν, βέβαια, ένα σημαντικό κομμάτι: για να είναι πετυχημένοι, καλό θα ήταν να υιοθετήσουν κάποια στοιχεία business leadership.

2. Η Καμήλ και οι στρουθοκαμοίλ
Φανταστείτε μια εργαζόμενη, την Καμήλ, που χρειάζεται λίγη βοήθεια για να κάνει καλύτερα τη δουλειά της, μια βοήθεια που μπορούν να της παρέχουν μόνο οι ΙΤ της εταιρείας. Οι ΙΤ, όμως, έχουν την τάση να δουλεύουν κρυμμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό, δεν απογοητεύει μόνο την Καμήλ, αλλά και τους ΙΤ, γιατί στο τέλος, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουν, πετυχαίνουν και καταφέρνουν. Επομένως, μια συμβουλή προς ναυτιλλομένους ΙΤ είναι να προβάλουν τη δουλειά τους και τις δυνατότητές τους με μεγαλύτερη έμφαση προς τα έξω.

3. Ολα υπό έλεγχο;
Μια άλλη πτυχή του στρουθοκαμηλισμού των ΙΤ είναι πιο εσωστρεφής. Ο IT manager συχνά νομίζει ότι όλα πηγαίνουν ρολόι, χωρίς να ελέγχει και να επιβλέπει τι κάνει η ομάδα του. Αν κάτι πάει στραβά, όμως, θα πρέπει να λογοδοτήσει.

4. My Magnum 45 has me covered, man
Το λάθος που θα σημειώσουμε εδώ είναι κοντινός συγγενής του παραπάνω. Οπως οι IT managers νομίζουν ότι θα τους καλύψουν οι συνεργάτες τους, με το ίδιο σκεπτικό νομίζουν ότι τα μηχανήματά τους, σαν ένα 45αρι Magnum, θα κάνουν το ίδιο. Μπορεί, λόγου χάρη, να αναμένετε εξαιρετική επίδοση από τους server σας, αλλά να μην έχετε συστήματα που δείχνουν την απόδοσή τους. Οπως είναι αναμενόμενο, αυτό οδηγεί σε αποτυχημένο σχεδιασμό, budgeting, επιλογή σωστού προσωπικού και ούτω καθεξής.

5. Ποιος είναι το αφεντικό;
Είναι πολλοί, παρά πολλοί οι IT managers που δίνουν αναφορά στα στελέχη του οικονομικού τμήματος, και όχι στους προέδρους και CEOs της εταιρείας τους. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να είναι αποτελεσματικός και στρατηγικός ο ρόλος του ΙΤ στο business είναι μέσα από τη συνεργασία τους με τα στελέχη του business. Πρέπει να ενημερώνετε τόσο τους ανωτέρους όσο και όσους εργάζονται για εσάς στο τμήμα ΙΤ, προκειμένου να διασφαλίσετε την μάξιμουμ επίδρασή σας στην επιχείρηση.

6. Οι διακοπές δεν είναι κακό πράγμα
Δεν είναι καθόλου μικρός ο αριθμός των IT managers που δεν έχουν κάνει διακοπές για πάνω από ένα χρόνο, ή που παίρνουν το laptop στις διακοπές. Είναι λάθος, ανθυγιεινό (οι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας αποτελούν απόδειξη), αλλά και σίγουρη συνταγή της αποτυχίας. Μερικές φορές μπορεί να νομίζετε ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει χωρίς την παρουσία σας (δάφνες πάντως, μην περιμένετε), αλλά, στην ουσία, αυτό που δεν μπορούν να αντέξουν είναι να καταρρεύσετε από την υπερβολική δουλειά. Αφενός, θα τους βγει το όνομα ότι αποτελειώνουν τους υπαλλήλους τους, αφετέρου εσείς θα έχετε αφήσει την τελευταία σας πνοή μπροστά από τον υπολογιστή – αμφότερα αρνητικά σενάρια. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας, στην επιχείρηση, στους συνεργάτες και την οικογένειά σας να πάρετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και καλές βουτιές!

7. Crash ‘n’ burn
Ανάμεσα στις σημαντικότερες πτυχές της δουλειάς σας είναι να έχετε ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα backup. Ούτε για μια στιγμή μη νομίσετε ότι επειδή όλα μοιάζουν να είναι εντάξει, αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν εντάξει. Κρατήστε λοιπόν μια σημαντική σημείωση: Να ελέγχετε τακτικά τα backup σας.

8. Από πού πάμε για Λάρισα;
Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές. Στελέχη ΙΤ που προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα μόνοι τους, χωρίς να ξέρουν πώς λύνεται, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν για το τι κάνουν, και χωρίς να ρίξουν ούτε μια ματιά σε ένα manual. Αυτό, δεν είναι απλώς ένα λάθος, αλλά ένα ακριβό λάθος. Αφήστε, λοιπόν, παραπέρα τους εγωισμούς και ζητήστε βοήθεια. Το κλειδί για το πετυχημένο ΙΤ management δεν είναι το να γνωρίζεις όλες τις απαντήσεις, αλλά το να μπορείς να τις ανακαλύψεις γρήγορα και οικονομικά.

9. Στοργή και προδέρμ
Η προσωπική ανάπτυξη δεν είναι ευθύνη της εταιρείας σας (σε περίπτωση που δεν το ξέρατε) – είναι δική σας. Οι αετομάτηδες ανώτεροί σας (και ελπίζουμε όχι οι αετονύχηδες) μπορούν να διακρίνουν αυτούς που έχουν τις περισσότερες ικανότητες. Κάθε ΙΤ manager πρέπει να αφιερώνει καθημερινά χρόνο στην προσωπική του ανάπτυξη και να αποφύγει την κοινότοπη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χρόνος ή χρήμα. Η λύση είναι να πετύχετε διάνα στη διαχείριση χρόνου και χρήματος.

10. Ωρα για προπόνηση
Ο ταχύτερος δρόμος για την επιτυχία είναι να βρείτε κάποιον που έχει ήδη βρεθεί στη θέση σας και να καθρεφτίσετε τις πράξεις τους. Αντίστοιχα, το δυσκολότερο είναι να περπατήσετε μόνος σας σε ένα δύσκολο δρόμο. Είτε είστε ΙΤ manager είτε όχι, πρέπει πάντα να έχετε έναν μέντορα ή έναν προπονητή – και αντιστοίχως, να κάνετε το ίδιο για τους νεότερούς σας. Ο μεγαλύτερος θα σας μεταδώσει γνώση, σοφία και υπευθυνότητα, και εσείς θα θεμελιώσετε τις απόψεις σας με το να τις μεταδώσετε αλλού.