H ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική υπέγραψε σύμβαση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Τεχνολογίας Δήμου Αμαρουσίου για την "Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας του νερού και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο Αμαρουσίου", αφού αναδείχθηκε μειοδότρια στο σχετικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό.

Το έργο αφορά στην παρακολούθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού σε δεκαπέντε  γεωτρήσεις από το σύνολο των γεωτρήσεων του Δήμου, καθώς και την προμήθεια μιας  μονάδας παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης τελευταίας τεχνολογίας για την εκτίμηση της ρύπανσης που δέχεται ο Δήμος από τη διέλευση των οχημάτων στην Αττική Οδό. Η μονάδα είναι εύκολη στη μετακίνηση ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα  σε διαφορετικά σημεία που χρήζουν έλεγχο. Επιπλέον συμπληρώνεται από όργανο μέτρησης της ηχητικής ρύπανσης.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων συγκεντρώνονται στο Δήμο και δημοσιοποιούνται στις ιστοσελίδες του Δήμου στο διαδίκτυο καθώς και σε δύο πινακίδες εξωτερικού χώρου σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία (Γηροκομεία, Νοσοκομεία κ.λπ.)  και σε τρεις οθόνες ψηφιακής σήμανσης στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ του Δήμου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τις χώρες ΕΟΧ-ΕΖΕΣ στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού οργανισμού ΕΟΧ 2004-2009 (50 %) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα παραδοθεί “με το κλειδί στο χέρι” μέχρι τις 30 Απριλίου 2011.

Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.