Η Intersys AE, επίσημη αντιπρόσωπος της Canon στην Ελληνική αγορά, ανακοίνωσε την κατάκτηση της κορυφής στο Canon Loyalty Survey, όσον αφορά τα ποσοστά ικανοποίησης των πελατών της.

 Η Intersys διατηρεί από το 2006 την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες της στο όνομα της Canon (Customer Loyalty Index), με ποσοστό μεγαλύτερο κατά 6 μονάδες σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για τους πελάτες με βασικό προμηθευτή την Canon. Για τους ερωτηθέντες πελάτες με βασικό προμηθευτή ανταγωνιστική εταιρεία, το ποσοστό της Canon για την Ελλάδα ξεπερνά κατά 9 μονάδες τον ανταγωνισμό. Το ‘Canon Loyalty Survey’, αποτελεί την ετήσια έρευνα – θεσμό για τον ιαπωνικό κολοσσό, που διεξάγεται σε 21 χώρες της Ευρώπης και αποτελεί τον δείκτη ικανοποίησης των πελατών της σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η αξία της έρευνας έγκειται στο γεγονός ότι απευθύνεται σε πελάτες, οι οποίοι αποτελούν τους τελικούς χρήστες των επαγγελματικών προϊόντων γραφείου και είναι οι καταλληλότεροι να εκφέρουν αμερόληπτη γνώμη για την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν. Πάνω σε αυτούς τους ποιοτικούς άξονες, η Intersys τοποθετείται στην κορυφή των συνεργατών της Canon Europe σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την Ελλάδα να παρουσιάζει και το υψηλότερο ποσοστό ενδεχόμενης επαναληπτικής αγοράς προϊόντων Canon (88%).

Η πρόθεση του πελάτη να προτείνει την Canon σε τρίτους έφτασε να αγγίζει το ποσοστό του 96% στην Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής αγοράς. H αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση, η τηλεφωνική αλλά και μέσω e-mail υποστήριξη του πελάτη αποτέλεσαν από τα πιο ‘δυνατά’ σημεία της έρευνας για την Intersys, ενισχύοντας το προφίλ της εταιρείας όσον αφορά στην αξιοπιστία και την εμπειρία της στο χώρο.