Η Novell γνωστοποίησε σήμερα, ως μέρος της τρέχουσας συνεργασίας της με τη SAP AG, ότι παρέχεται πλέον δυνατότητα διαμόρφωσης του Novell(R) Operations Center για την ενσωμάτωσή του στην εφαρμογή SAP(R) IT Service Management (SAP ITSM).

Το προϊόν προστιθέμενης αξίας της Novell αποτελεί μέρος της λύσης διαχείρισης επιχειρησιακών υπηρεσιών της Novell. Αυτή η ενσωμάτωση της εφαρμογής SAP ITSM στο Novell Operations Center παρέχει διαμορφώσιμες προβολές των υπηρεσιών στις αναπτύξεις της SAP ITSM. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι πελάτες επωφελούνται από μία προβολή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο των σχέσεων και των αλληλεξαρτήσεων μεταξύ των επιχειρησιακών υπηρεσιών, των φόρτων εργασίας και των υποδομών IT.

Αυτή η λύση βελτιώνει την πιστοποιημένη από τη SAP βάση δεδομένων διαχείρισης ρυθμίσεων Novell CMDB360 4.6, η διάθεση της οποίας ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και η οποία αποτελεί μέρος του Novell Operations Center. Το Novell Operations Center χαρτογραφεί και εκτιμά τις κρίσιμες υπηρεσίες σε φυσικές και σε εικονικές υποδομές, καθώς και σε υποδομές υπολογιστικού νέφους (cloud computing).