Η Turk Telekom, o εθνικός τηλεπικοινωνιακός φορέας της Τουρκίας, προχώρησε σε υπερδιπλασιασμό της χωρητικότητάς που κατείχε μέσω των διεθνών δικτύων οπτικών ινών της OTEGlobe για τη σύνδεσή της στο διεθνές internet.

Συγκεκριμένα από τα 100 περίπου Gbps που παρείχε η OTEGlobe στην Turk Telekom, πλέον η εταιρεία θα παρέχει 250 Gbps μέσω των ιδιόκτητων δικτύων της TBN & GWEN, τα οποία διασυνδέουν την Ελλάδα με την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και Ιταλίας αντίστοιχα. Με αυτήν την αναβάθμιση η OTEGlobe εξακολουθεί να καλύπτει το 1/3 των αναγκών διεθνούς διασύνδεσης του Τουρκικού Τηλεπικοινωνιακού φορέα, εξυπηρετώντας έτσι την τηλεπικοινωνιακή κίνηση που προέρχεται από την Τουρκία και τις γειτονικές της χώρες.

Η νέα εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών, βασίζεται αφενός στην εκρηκτική αύξηση των αναγκών για διεθνείς χωρητικότητες στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και Ευρασίας και αφετέρου στην παροχή ποιοτικών και υψηλής διαθεσιμότητας υπηρεσιών από την OTEGLOBE, μέσα από την μακροχρόνια και στενή συνεργασία της με την Turk Telekom.