Η Vodafone παρουσίασε το πρόγραμμα που εφαρμόζει για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του 2ου πανελλήνιου διεπιστημονικού συνεδρίου e-life 2011.

Το συνέδριο με θέμα, «Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του διαδικτύου» διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της και χρήστες κινητού τηλεφώνου να ζητήσουν την απενεργοποίηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες που απευθύνονται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμες στο μενού υπηρεσιών «Μy web». Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης ειδικού φίλτρου που περιορίζει την πρόσβαση από το κινητό τηλέφωνο σε ιστοτόπους του διαδικτύου. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει το ανανεωμένο έντυπο «Οδηγός για Γονείς. Κινητή – Σταθερή Επικοινωνία & Διαδίκτυο», το οποίο πρώτη η Vodafone κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2007.

Ο Οδηγός στόχο έχει να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των γονέων για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Κινητή, τη Σταθερή Επικοινωνία και το Διαδίκτυο και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με δύο έγκριτους φορείς, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας.