Κατά τη διάρκεια του Cisco Live, της ετήσιας διάσκεψης Πληροφορικής και Επικοινωνιών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας, η Cisco παρουσίασε τη νέα τεχνολογία που θα αυξήσει την αποδοτικότητα και την ασφάλεια των δικτύων που βασίζονται σε cloud, έτσι ώστε τα δεδομένα να προσφέρονται αμέσως σε περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες συσκευές και περισσότερες τοποθεσίες, με απόλυτη ασφάλεια.

Το όραμα της Cisco για το cloud computing αποτελεί έναν συγκερασμό πολλών clouds -ιδιωτικού, δημόσιου, υβριδικού και της κοινότητας- και προσφέρει συνδεσιμότητα σε κάθε φορητή συσκευή, προσωπικό υπολογιστή, tablet και τηλεόραση. Βασισμένα στα δίκτυα χωρίς περιορισμούς, τα συνδεδεμένα μεταξύ τους clouds αποτελούν την επόμενη φάση της εξέλιξης του Internet.

Τα νέα προϊόντα που συμπληρώνουν την γκάμα προϊόντων της Cisco πληρούν και τις τρεις βασικές προϋποθέσεις του cloud computing: Virtualization του κέντρου δεδομένων, απόδοση δικτύου και ασφάλεια, ενώ καλύπτουν όλη την υποδομή του cloud, από τον τελικό χρήστη και το υποκατάστημα μέχρι το δίκτυο και το κέντρο δεδομένων.

Στα παραπάνω προϊόντα ανήκουν το Cisco Unified Computing System (Cisco UCS)  και τα Nexus switches για datacenter  και το cloud, η Cisco Wide Area Application Service (WAAS) για βελτίωση της απόδοσης των εφαρμογών και η Cisco IronPort Email Security.