Η Microsoft Corp. προχώρησε σε αναβάθμιση του Hotmail. Το ανανεωμένο Hotmail θα προσφέρει και νέα εργαλεία που συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση των εισερχόμενων μηνυμάτων, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το χρήστη να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τον μεγάλο όγκο email που διακινούνται πλέον καθημερινώς.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση  ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου και στις προσεχείς εβδομάδες όλοι οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα ενισχυμένα εργαλεία. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Microsoft, περίπου το 75% των email που χαρακτηρίζονται από τους χρήστες ως spam, στην πραγματικότητα ανήκουν στην κατηγορία του “γκρίζου email” (graymail).

Σε αυτήν εντάσσεται ηλεκτρονική αλληλογραφία όπως newsletters, προσφορές προϊόντων και ενημερώσεις από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που ο χρήστης λαμβάνει ως αποτέλεσμα της εγγραφής του στις αντίστοιχες νόμιμες ιστοσελίδες. Αυτό που προβληματίζει τους χρήστες είναι ο αριθμός των μηνυμάτων που λαμβάνουν σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Ο ολοένα αυξανόμενος όγκος διακίνησης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τέτοιου τύπου, συνεπάγεται την υπερφόρτωση του φακέλου εισερχομένων (inbox).

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους, η Microsoft προχώρησε στην αναβάθμιση του Hotmail, ενσωματώνοντας σημαντικά νέα εργαλεία, που δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη καλύτερου ελέγχου του φακέλου εισερχομένων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του “γκρίζου email”. Ωστόσο, η έμφαση δεν δόθηκε μόνο σε επίπεδο χρήστη.