H Nokia μαζί με τη Microsoft παρουσίασαν τα αναμενόμενα Nokia Lumia 800 και Nokia Lumia 710, σε μία εκδήλωση που συνόψισε το "Nokia World 2011".

Τα δύο πρώτα smartphones που βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Phone, συνοδεύονται από μια σειρά νέες λειτουργίες, ειδικά σχεδιασμένες για να χαρίζουν στους χρήστες μοναδικές εμπειρίες κάθε μέρα. Ο Greig Williams, General Manager της Nokia Greece δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια αξιοσημείωτη πρεμιέρα για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Η Nokia συνεισφέρει το απαράμιλλο design της και το εξαιρετικό δίκτυο παγκόσμιας διανομής της καθώς το Windows Phone γίνεται πραγματικότητα, προσφέροντας μια εκπληκτική εμπειρία με επίκεντρο το χρήστη». Ο Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Hellas ανέφερε σχετικά: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Nokia και η έλευση των πρώτων Nokia Windows Phone συσκευών σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο για την Microsoft για τη δημιουργία ενός νέου δυναμικού οικοσυστήματος. Τα Windows Phone σχεδιαστήκαν με στόχο να απαντήσουν στις πολλαπλές ανάγκες του χρήστη για παραγωγικότητα, διασκέδαση, κοινωνική δικτύωση και γρήγορη πλοήγηση στο internet, όλα με ελάχιστες κινήσεις».