Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Εγγραφή του Facebook στο Nasdaq. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μετοχή προβλεπόταν ότι θα είχε μεγάλη άνοδο από την πρώτη κιόλας μέρα εισαγωγής της.

Ωστόσο, μέχρι την ώρα κλεισίματος των συναλλαγών, η μετοχή πάλευε να ξεπεράσει την τιμή των 38 δολ. όπως είχε προγραμματιστεί. Τελικά, κατά την ώρα κλεισίματος, η μετοχή αυξήθηκε κατά 0,6% και έκλεισε στα 38,23 δολ.

Με κεφάλαια που συγκέντρωσε περίπου 105 δις. δολ. στο τέλος της ημέρας, το Facebook έλαβε τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στους γίγαντες του Χρηματιστηρίου. Η κεφαλαιοποίηση καθιστά το Facebook μεγαλύτερο από την Hewlett-Packard για παράδειγμα και την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με την PepsiCo. Υπενθυμίζεται ότι το Facebook ιδρύθηκε το 2004 και μέσα σε λίγα χρόνια, η εταιρεία έχει αξία 19,25 δις. δολ. και περίπου 2000 υπαλλήλους. Ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι «η μέρα της Δημόσιας Εγγραφής είναι μόνο μια μέρα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά ο στόχος της εταιρείας μας δεν είναι να είμαστε απλώς μια εισηγμένη. Ο στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον κόσμο πιο ανοιχτό και δικτυωμένο. Κρατηθείτε γερά και συνεχίστε».