O Dave Clarke, Senior Consultant Technologist, EMEA Business Development, Greenplum της EMC, μιλά στο netweek για τα πλεονεκτήματα του business analytics και πώς μπορεί κανείς να το αξιοποιήσει καλύτερα.

Ο μετασχηματισμός που παρατηρείται στον κλάδο της τεχνολογίας και για το πώς η EMC υποστηρίζει τους πελάτες της μέσα από αυτή τη διαδικασία ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο EMC World στο Λας Βέγκας το Μάιο. Συζητήθηκε επίσης το πώς το “Cloud” μεταμορφώνει το κομμάτι του ΙΤ και πώς τα “Big Data” μεταμορφώνουν τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη τάση που διευκολύνει λειτουργικότητες σαν αυτές που έχει ενσωματώσει η EMC στη σουίτα λογισμικού Greenplum, ώστε να επιτραπεί η μαζική και παράλληλη επεξεργασία δεδομένων.

netweek: Ποιες είναι οι ανάγκες που προσπαθείτε να καλύψετε;
Dave Clarke:
Τα Big Data δίνουν έμφαση στους περιορισμούς των υποδομών πληροφορικής. Ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να χειριστεί το ΙΤ αυξάνεται, όπως επίσης η ταχύτητα των δεδομένων που εισέρχονται στις υποδομές του και η ποικιλία των τύπων των δεδομένων που περιλαμβάνουν Big Data. Για να επιτευχθεί επιτυχώς η αναλυτική επεξεργασία δεδομένων, απαιτούνται οι αντίστοιχες υποδομές  και η κατάλληλη αρχιτεκτονική που θα τις υποστηρίξει. Η EMC Greenplum με τα προϊόντα της καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες.

netweek:  Ποια είναι τα προϊόντα της EMC σε αυτό τον τομέα;
Dave Clarke:  Από την πλευρά του λογισμικού, το κύριο προϊόν της EMC Greenplum είναι το «Unified Analytic Platform» ή «UAP». Αποτελεί μια πλατφόρμα λογισμικού με ευελιξία και δυνατότητες επεκτασιμότητας. Χαρακτηριστικά όπως η διαχείριση δομημένων και μη δομημένων δεδομένων το καθιστά ως το κορυφαίο collaboration analytics εργαλείο. Το λογισμικό Greenplum μπορεί να αποκτηθεί είτε μέσω της EMC Greenplum και να τρέχει στις επιθυμητές υποδομές του πελάτη ή ως “all in one appliance” προσφέροντας μια ενιαία υποδομή υποστήριξης. Είναι σημαντικό ότι το EMC Greenplum ενσωματώνεται και με τα υπόλοιπα κορυφαία προϊόντα της EMC όπως είναι το Data Domain για backup και recovery.

netweek: Ποιες είναι οι πιθανές χρήσεις του Greenplum-Type Analytics για IT;
Dave Clarke:
Το Greenplum-Type Analytics επιλύει κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όπως είναι η σύνδεση των υπαρχόντων εταιρικών δεδομένων με άλλα που η επιχείρηση δεν αποθηκεύει στις υποδομές της. Τέτοιου είδους δεδομένα μπορεί να είναι τηλεμετρικές αναγνώσεις, twitter feeds ή απόψεις και γνωμικά πελατών και συνεργατών και συνήθως χαρακτηρίζονται ως χαμηλότερης σημασίας. Ωστόσο, αυτά τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που είναι ήδη γνωστά και διαθέσιμα, παρέχουν επιπρόσθετη αξία στις επιχειρήσεις προκειμένου να σχεδιαστούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες τους και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους.

netweek: Γιατί θα έπρεπε κάποια εταιρία να επιλέξει τις λύσεις EMC Greenplum συγκριτικά με κάποιον ανταγωνιστή; Ποια είναι τα οφέλη;
Dave Clarke:
Τα προϊόντα της EMC Greenplum καλύπτουν στο έπακρο τις ανάγκες των analytics στην σύγχρονη εποχή των Big Data, παρέχοντας πλέον ξεκάθαρες και αποτελεσματικές λειτουργικότητες ενσωμάτωσης ενός δομημένου συστήματος διαχείρισης δεδομένων σε ένα αδόμητο σύστημα διαχείρισης δεδομένων. Ενώ ο ανταγωνισμός εστιάζει στο να παράσχει all in one λύσεις (hardware / software), το Greenplum είναι μια ευέλικτη λύση, αφού μπορεί να αγοραστεί απλά ως software για μικρά σύνολα δεδομένων.

Καθώς το σύνολο των δεδομένων αυξάνεται και οι πελάτες έχουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της διαχείρισης υποδομών για Big Data, η EMC Greenplum επιτρέπει στους πελάτες της την μεταφορά datasets από το EMC Greenplum σε μια συσκευή ή ακόμα και στο cloud. Το EMC Greenplum είναι διαλειτουργικό και συνεργάζεται με κορυφαίους BI και ETL προμηθευτές. Τέλος, το EMC Greenplum παρέχει μια μοναδική πλατφόρμα συνεργασίας μέσω του Greenplum Chorus που ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ του ΙΤ και των τελικών χρηστών.