Μετά από πρόταση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (EIΠ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), την Προεδρία του Hellenic CIO Forum ανέλαβε ο Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής Μηχανογράφησης του ομίλου εταιρειών Interamerican.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενος και πρώτος πρόεδρος του Hellenic CIO Forum είχε διατελέσει ο Δημήτρης Μαυρογιάννης, Group CIO της Eurobank, ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει και εργάζεται στο Dubai. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Interamerican, η εκλογή του Ξ. Λιαπάκη υπογραμμίζει –πέρα από την αναγνώριση της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του στον τομέα της Πληροφορικής-  την εντυπωσιακή πρόοδο της ασφαλιστικής εταιρείας σε εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στις ασφαλιστικές λειτουργίες και διαδικασίες, πρωτοπόρες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μέσα από τις οποίες ευθυγραμμίζονται απόλυτα ο τομέας business με το IT.

Ο Ξενοφών Λιαπάκης ηγείται αυτής της προσπάθειας στην Interamerican από το 2008. Αποτελεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και μέλος της Επιτροπής Πληροφορικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών σεμιναρίων για management, ΙΤ και business administration.