Με απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, από 1η Μαρτίου 2013 γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, στο Πληροφοριακό Σύστημα, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το εν λόγω Πληροφοριακό σύστημα, ολοκληρώθηκε το 2006 αλλά παρέμενε ανενεργό μέχρι την 15/10/2012, οπότε και ετέθη σε λειτουργία για πρώτη φορά, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας. Με τη χρήση του, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων.
 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας «με την αξιοποίησή της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακος, διοικητικές και οικονομικές. Οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών μειώνονται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ γραφειοκρατικού βάρους ετησίως».