Η Oracle ανακοίνωσε τη διάθεση του Oracle Database In-Memory για να βοηθήσει τους πελάτες να επιταχύνουν την απόδοση της βάσης δεδομένων για διεργασίες ανάλυσης, αποθήκευσης δεδομένων, αναφορών και ηλεκτρονικής επεξεργασίας συναλλαγών (OLTP).

Οι πρωτοποριακές βελτιστοποιήσεις της Oracle για επεξεργασία στη μνήμη (in-memory) επιτρέπουν ανάλυση κατά περίπτωση (ad-hoc) σε πραγματικό χρόνο επί ζωντανών δεδομένων συναλλαγών, ενώ παράλληλα επιταχύνουν τις διεργασίες OLTP. Τα δεδομένα διατηρούνται τόσο στην υπάρχουσα μορφή της Oracle σε γραμμές, όσο και σε μια νέα μορφή σε στήλες αποκλειστικά για επεξεργασία στη μνήμη και βελτιστοποιημένη για αναλυτική επεξεργασία. Επίσης, κάθε εφαρμογή που εκτελείται σε Oracle Database 12c μπορεί αυτόματα και με διαφάνεια να αξιοποιήσει το Oracle Database In-Memory Option.

Οι υπάρχουσες εφαρμογές θα διατηρήσουν πλήρη λειτουργικότητα και θα επιταχυνθεί η λειτουργία τους χωρίς κόπο. Όλες οι κορυφαίες τεχνολογίες της Oracle Database όσον αφορά στην αξιοπιστία, στην επεκτασιμότητα, στη διαθεσιμότητα και στην ασφάλεια, λειτουργούν άμεσα με το Oracle Database In-Memory Option, φέρνοντας τις ώριμες τεχνολογίες της Oracle στην εποχή του υπολογιστικού περιβάλλοντος in-memory. Το Oracle Database In-Memory Option απλοποιεί την ανάπτυξη και τη  διαχείριση και μειώνει τα κόστη εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστές βάσεις δεδομένων και δομές δεδομένων που, κατά παράδοση, είναι απαραίτητες για την επίτευξη ικανοποιητικών επιδόσεων στην ανάλυση.