Η Cisco δίνει νέα ώθηση στη στρατηγική Security Everywhere, με μεγαλύτερη έμφαση σε cloud, δίκτυα και σταθμούς εργασίας, με νέα προϊόντα και λειτουργίες ασφαλείας καθώς και με υπηρεσία ενημέρωσης σχετικά με τις απειλές.

Συγκεκριμένα, η Cisco προσθέτει το Cisco Cloud Access Security (CAS), βελτιώσεις του Identity Services Engine (ISE) και την υπηρεσία Threat Awareness Service. Η λύση CAS προσφέρει σε εταιρείες και οργανισμούς τη δυνατότητα αντιμετώπισης της αύξησης των μη εξουσιοδοτημένων εφαρμογών cloud και αύξησης της ορατότητας και του ελέγχου των δεδομένων σε εφαρμογές cloud.

Η λύση ISE επεκτείνει επίσης την κάλυψη ασφάλειας μέσω του οικοσυστήματος συνεργατών pxGrid, ενώ η υπηρεσία Cisco Threat Awareness Service αυξάνει την ορατότητα της δραστηριότητας του δικτύου και επισημαίνει πιθανές απειλές που ενδέχεται να απαιτούν περισσότερη προσοχή. Τις νέες λύσεις για την ασφάλεια έρχεται να συμπληρώσει η προσθήκη της μονάδας Network Visibility Module στο AnyConnect VPN για την παροχή στοιχείων ροής διακίνησης δεδομένων και στοιχείων συνάφειας (contextual), ενώ το AMP (Advanced Malware Protection) Threat Grid προσφέρει πλέον μεγαλύτερη πληροφόρηση σε όλες τις λύσεις του χαρτοφυλακίου AMP.