Η Oracle ενισχύει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της θυγατρικής της στην Ελλάδα, προσθέτοντας ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud το οποίο θα εξυπηρετεί όλο τον κόσμο.

Το κέντρο παρέχει νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε μηχανικούς λογισμικού της χώρας, οι δεξιότητες των οποίων αξιοποιούνται για να εξασφαλισθεί ότι το Oracle Cloud θα διατηρήσει τον πρωτοπόρο και καινοτόμο χαρακτήρα του. Οι μηχανικοί του hub αποτελούν αυτό που η Oracle ονομάζει, διεθνώς, ομάδα SRE (System Reliability Engineering). Ήδη έχει στελεχωθεί με 13 άτομα, ενώ εξετάζεται η περαιτέρω επέκτασή του. Η εταιρεία διαθέτει τέτοιου είδους hub σε ΗΠΑ, Ινδία, Αγγλία και Ολλανδία με την Ελλάδα να γίνεται η 2η χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό στελεχών.

Ακολουθώντας το μοντέλο “follow-the-sun”, η ομάδα έχει την ευθύνη διάθεσης της επόμενης γενιάς υπηρεσιών Cloud για τους πελάτες της Oracle με συνοχή και επεκτάσιμο τρόπο. Ο Alfonso di Ianni, Senior Vice President, ECEMEA της Oracle δήλωσε: «Το νέο κέντρο στην Ελλάδα παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία του πληρέστερου, σήμερα, διαθέσιμου Cloud χαρτοφυλακίου, ενώ ενισχύει την αγορά εργασίας του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα». Ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader της Oracle Ελλάς πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη cloud λογισμικού στην Ελλάδα και τη λειτουργία του σημαντικού και στην αιχμή της cloud τεχνογνωσίας κέντρου στην περιοχή, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη τόσο των πελατών και εργαζομένων της Oracle όσο και της χώρας μας».