Η Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα καινοτομίες τεχνολογίας data center σε τρείς βασικούς τομείς: δικτύωση, hyperconverged υποδομή και ενορχήστρωση υβριδικού cloud, που θα δώσουν δυνατότητα ανάπτυξης application-centric (με επίκεντρο την εφαρμογή) υβριδικών cloud.

Η Cisco συνεχίζει να ηγείται στην καινοτομία data center με SDN-ready Nexus switches που παραδίδουν cloud κλίμακας 10/25/40/50/100 Gbps, με έως 10 φορές βελτίωση της επίδοσης σε κορυφαίες μετρήσεις της βιομηχανίας. Οι νέες πλατφόρμες switching παρέχουν την κλίμακα, τηλεμετρία, ασφάλεια και επίδοση που απαιτούνται για κατανεμημένα containers και μικροϋπηρεσίες, καθώς και για την κίνηση χωρίς απώλειες που απαιτείται για IP storage και για hyperconverged υποδομές.

Η Cisco ανακοίνωσε επίσης τα Cisco HyperFlex Systems, τα οποία είναι χτισμένα πάνω στο UCS της Cisco, την κορυφαία υπολογιστική πλατφόρμα της βιομηχανίας, που προσφέρει μία καινούρια αρχιτεκτονική προσέγγιση στην hyperconverged υποδομή. Τα Cisco HyperFlex Systems απλοποιούν τον policy-based αυτοματισμό των δικτύων, compute και storage για το ευρύτερο σύνολο των εταιρικών εφαρμογών. Επιπροσθέτως, η Cisco ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει την CliQr Technologies. Η πλατφόρμα CloudCenter της CliQr θα παρέχει στους πελάτες περιεκτική, αλλά απλοποιημένη application-centric ενορχήστρωση για ιδιωτικά, υβριδικά και δημόσια clouds.