Η Dell προχώρησε στην πώληση του τμήματος υπηρεσιών που είχε εξαγοράσει από την Perot Systems το 2009, σε τιμή χαμηλότερη κατά 900 εκατ. δολ. σε σχέση με αυτά που είχε η ίδια καταβάλει για την αγορά της.

Η πώληση είχε στόχο να ενισχύσει την επικείμενη εξαγορά της Dell έναντι 67 δις. δολ. και αντιπροσωπεύει μία ξεκάθαρη διαφορποίηση από τους ανταγωνιστές της EMC, όπως οι Hewlett Packard Enterprise και IBM, οι οποίοι και οι δύο ενισχύουν της δραστηριότητες υπηρεσιών. Την Dell Services εξαγόρασε η NTT Data, έναντι 3 δις. δολ. και περιλαμβάνει τα κέντρα δεδομένων της Dell Services σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.

Η NTT Data δήλωσε ότι η εξαγορά θα της επιτρέψει να εδραιωθεί ως πάροχος IT και business process outsourcing υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, όπου η Perot διέθετε παραδοσιακά σημαντική θέση στην αγορά των Η.Π.Α. Η εταιρεία ελπίζει ότι η εξαγορά της Dell Services θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στη Βόρεια Αμερική, θα ενδυναμώσει και θα επεκτείνει το δίκτυο διανομής και θα υποστηρίξει τις παροχές υπηρεσιών υποδομής.