Το IQbility, το «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας 4ης πρόσκλησης για συμμετοχή στο επενδυτικό του πρόγραμμα με καταληκτική ημερομηνία την 23η Μαΐου.

Το IQbility επενδύει σε νεοσύστατες, καινοτόμες και εξαιρετικά φιλόδοξες επιχειρήσεις στο τομέα της ψηφιακής οικονομίας κεφάλαια μεταξύ 25.000-100.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες θερμοκοιτίδας (γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure). Το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με τα στελέχη και τις εταιρείες του Ομίλου Quest, η οποία μεταφράζεται σε σημαντικούς πόρους και πρακτικές συνέργειες.

Το IQbility επενδύει σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση, “early market validation phase” (η αλλιώς pre-seed), είναι η φάση κατά την οποία μία ομάδα έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο και προσπαθεί να το εξελίξει με βάση την ανταπόκριση από την αγορά και με στόχο να αποκτήσει του πρώτους της πελάτες. Κατά την δεύτερη φάση (seed), σκοπός είναι να αποδειχθεί ότι το προϊόν μπορεί να διευρύνει τη χρήση του με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Και στις δύο φάσεις το IQbility είναι ανοιχτό σε συνεπενδύσεις με άλλους angel investors  ή VC funds, επομένως, στο πρόγραμμα είναι ευπρόσδεκτες και εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν κεφάλαια για ένα γύρο χρηματοδότησης ή σκοπεύουν να το πράξουν στο άμεσο μέλλον.