Σε μια φαντασμαγορική γιορτή της τεχνολογίας, με την παρουσία σύσσωμης της αγοράς Πληροφορικής / Επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι, η Τελετή Απονομής των Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2016, των βραβείων που διοργανώνουν το περιοδικό netweek της BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης βρέθηκαν περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα μας, με έκδηλο τον ενθουσιασμό των στελεχών που ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους. Η πλειοψηφία των φετινών υποψηφιοτήτων χαρακτηρίστηκαν από καινοτομία, ευρηματικότητα και απτό επιχειρησιακό αποτέλεσμα, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η σημερινή ψηφιακή εποχή έχει δώσει στρατηγικό χαρακτήρα στα έργα Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις επιχειρήσεις.

Τιμητικά Βραβεία
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή των Τιμητικών Βραβείων – Life Achievement σε στελέχη που με την πορεία τους και τις πρωτοβουλίες τους διαμόρφωσαν τον κλάδο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στους κκ: Καθηγητή Γιάννη Βασιλείου για τη συνεισφορά του στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα, Καθηγητή Βασίλη Μακιό για την προσφορά του στην ανάπτυξη της καινοτομίας και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ΤΠΕ και Παντελή Τζωρτζάκη για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ιnternet και τον επιχειρηματικό τομέα των ΤΠΕ στην Ελλάδα.

Κορυφαία Βραβεία
Στην κορύφωση της βραδιάς, απονεμήθηκαν τα τρία Κορυφαία Βραβεία, στις εταιρείες που όχι μόνο συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία αλλά έχουν και ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αυτό της εξωστρέφειας και των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι εταιρείες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο αυτό, είναι: η ΑΒ Βασιλόπουλος για το Νέο Ολοκληρωμένο ERP το οποίο, ξεκινώντας από την Ελλάδα ως πιλότο, θα εγκατασταθεί σε πολλές ακόμα χώρες του Ομίλου Delhaize, η Oracle Hellas για το Oracle Cloud Development Hub που εδρεύει στην Αθήνα και εξυπηρετεί όλη την Ευρώπη και στους Ομίλους ΟΤΕ & Coca-Cola HBC για την επένδυση 43 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Coca-Cola ΗΒC και αφορά την υλοποίηση από τον Όμιλο ΟΤΕ του Data Center που εξυπηρετεί 28 χώρες.

Η βραδιά της τελετής συνεχίστηκε, με ποτό δίπλα στη θάλασσα, χαλαρή διάθεση, ανταλλαγή απόψεων και συγχαρητήρια στους νικητές.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων http://www.businessitawards.gr προκειμένου να δείτε τον πίνακα των νικητών, περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.

Ο λόγος στους νικητές!

Ξενοφών Λιαπάκης, Group CIO, Interamerican: “Το ότι η Interamerican συμμετέχει στα BITE Awards από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύει ότι αποτελεί για εμάς έναν θεσμό που υπολογίζουμε πολύ. Τα βραβεία που αποκτούμε αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνουμε για την ευθυγράμμιση του business με το IT, για τη μετατροπή μας στον «πιο digital insurer» της Ευρώπης έως το 2020».

Γιώργος Δημητριάδης, IT&T Director, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: «Ο θεσμός των BITE Awards είναι πολύ σημαντικός για εμάς, καθώς επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε. Τα βραβεία του θεσμού δίνουν στους νεότερους το έναυσμα προκειμένου να ασχοληθούν πιο εντατικά με την Πληροφορική και την καινοτομία».

Δημήτρης Βαλλινδράς, VP IT SEE, Delhaize Group (AB Βασιλόπουλος): «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στη βράβευσή μας που αφορά ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο υλοποιήθηκε συλλογικά από μια μεγάλη ομάδα και αποτελεί έργο υπόδειγμα για όλες τις εταιρείες του Ομίλου».

Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader Oracle Ελλάς, Cluster Leader Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Αλβανίας, Κοσόβου & ΠΓΔΜ: «Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το βραβείο και κυρίως τους ευχαριστούμε γιατί μας βοηθάνε να ενισχύσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει καινοτομία που να εξάγει στο εξωτερικό!»

Καθ. Βασίλειος Μακιός: «Μέσα στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το Corallia απέδειξε ότι οι νέοι Έλληνες επιστήμονες έχουν φαντασία και δημιουργικότητα όπως και οι πρόγονοί μας. Όλοι όσοι βρίσκονται σήμερα σε αυτήν την αίθουσα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα χρόνο την Ελλάδα, φέρνοντας φοβερό πλούτο στη χώρα μέσα από την καινοτομία στις τεχνολογίες ICT»

Παντελής Τζωρτζάκης: Η ελληνική αγορά Πληροφορικής είναι μια αγορά που ονειρεύεται, που δημιουργεί, που καινοτομεί και κάνει τη χώρα μας περήφανη. Μπορούμε ως κλάδος να σταθούμε στα πόδια μας, να καινοτομήσουμε ακόμα περισσότερο και να εξάγουμε το προϊόν μας διεθνώς. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα κάνει τη χώρα μας να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία την επόμενη ημέρα».

Καθ. Γιάννης Βασιλείου: Ήμουν πολύ τυχερός όλα αυτά τα χρόνια γιατί βρέθηκα σε δυναμικά, δυνατά και φιλικά περιβάλλοντας γεμάτα από την αίσθηση της αριστείας και βέβαια πολύ σημαντικό ήταν ότι βρέθηκα κοντά σε νέους ανθρώπους, επιστήμονες οι οποίοι είχαν μεγάλες απαιτήσεις για να μάθουν περισσότερα και να στελεχώσουν εταιρείες. Όλο αυτό με έχει κάνει να συνεχίζω τις προσπάθειες για ένα όραμα και πρέπει με πιο συστηματικό και αποδοτικό τρόπο να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις η έρευνα και η εκπαίδευση. Και αυτό είναι κάτι που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται αυτή η χώρα».