108 security patches εξέδωσε η Google μέσα σε μία εβδομάδα για το Android λειτουργικό σύστημα - 20 εξ αυτών χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικά σοβαρές».

Στην πλειοψηφία τους, τα patches αφορούν σε privilege vulnerabilities – τρωτά σημεία στα οποία οι hackers «πατάνε» πάνω στον κώδικα, για να αποκτήσουν περισσότερα δικαιώματα πρόσβασης στη συσκευή. Περισσότερα από 40 patches αφορούν σε drivers της Qulacomm (κάμερα, ήχος, GPU, WiFi) τη στιγμή που ο IT security ερευνητής Gal Beniamini αποκαλύπτει ότι οι hackers μπορούν να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση όλου του Android δίσκου μέσω των chips της Qualcomm – τα patches της Google δεν το αντιμετωπίζουν αυτό.

Σύμφωνα με την Google, δεν έχουν αναφερθεί επιθέσεις στα τρωτά σημεία που καλύπτουν τα patches, ωστόσο η μεγάλου βεληνεκούς κάλυψη των σημείων αυτών «ρίχνει νερό στο μύλο» των διαμαχών της Google με τις Αρχές Ανταγωνισμού, οι οποίες πιέζουν τη Google να καταστήσει συμβατές τις εφαρμογές της με τις Android υλοποιήσεις άλλων παρόχων, τη στιγμή που η εταιρεία τονίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των εφαρμογών της σε εναλλακτικά Android περιβάλλοντα.