Κατά 96% αυξήθηκε ο μέσος όρος malware επιθέσεων σε smartphones, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με το Nokia Threat Intelligence report. Ειδικότερα, τον περασμένο Απρίλιο, σημειώθηκε διαχρονικό ρεκόρ σε επιθέσεις όπως ransomware, SMS Trojans, κλοπή προσωπικών Πληροφοριών και «επιθετικό adware»: η Nokia επισημαίνει ότι τον εν λόγω μήνα, ένα στα 120 smartphones μολύνθηκε από malware.

Το Nokia Threat Intelligence report διαπιστώνει αύξηση στις επιθέσεις malware και στα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, κατά 11% και 20% αντίστοιχα, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το 74% των κρουσμάτων malware σημειώθηκαν σε Android, το 22% σε Windows και το 4% σε iOS. Οι επιθέσεις σε οικιακά τηλεφωνικά δίκτυα σταθερής αποδίδονται σε malware από laptop και PCs, αλλά και από τη χρήση οικιακού wifi σε smartphone. Η Intel σχεδιάζει την απόκτηση της Ιρλανδικής εταιρείας Movidius την εξαγορά της Ιρλανδικής εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Movidius προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το φιλόδοξο σχέδιό της να διαθέσει στη διεθνή αγορά χαρακτηριστικά θέασης αντίστοιχα με αυτά του ανθρώπου σε συνδεδεμένες συσκευές, προγραμματίζει η Intel.

Συγκεκριμένα, η Movidius αναπτύσσει πλατφόρμες System-on-a-Chip (SoC) που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζουν εφαρμογές computer vision, καθώς επίσης διαθέτει και αλγόριθμους για μια σειρά από χρήσεις όπως λ.χ. deep learning, πλοήγηση και σε βάθος επεξεργασία. Η κύρια ιδέα και πρόθεση είναι η επίτευξη της “βαριάς” επεξεργασίας εικόνων από φορητές συσκευές που μέχρι σήμερα απαιτεί εξ’ αποστάσεως επεξεργαστική ισχύ από κάπου στο cloud. Αποτέλεσμα; Να παρέχεται η δυνατότητα ταχύτερων αντιδράσεων, καθώς επίσης και πολλαπλάσιων αυτόνομων μηχανών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της, η τεχνολογία της Movidius αναμένεται να ενσωματωθεί στην αντίστοιχη τεχνολογία βάθους ανίχνευσης καμερών RealSense της Intel.