Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, η Cosmos Business Systems έχει καταφέρει να διατηρήσει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο netfax ο Δάφνης Δημητρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μια θετική δυναμική για το 2016, καταγράφοντας, έως τον Αύγουστο, μια ελαφριά αύξηση κατά 0,6% σε σχέση με πέρσι, μια δυναμική που αναμένεται να διατηρήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Τον άξονα ανάπτυξης της Cosmos Business Systems για την πενταετία 2016-2020 θα τον συνθέτουν νέες τεχνολογίες (όπως το Internet of Things), σε συνδυασμό με λογισμικό, managed services και τις παραδοσιακές δραστηριότητες της εταιρείας (IT Infrastructure, DC construction, networking & security). Η δραστηριότητα της εταιρείας σε επίπεδο επέκτασης θα έχει ως βάση το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Κύπρο, όπου έχει μεταφέρει το κέντρο βάρους της εξαγωγικής της δυναμικής. Στον ίδιο άξονα, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη της θυγατρικής Cosmos Consulting ως τον βραχίονα συμβουλευτικών υπηρεσιών, λογισμικού και managed services, προσβλέποντας υψηλή ανάπτυξη και κερδοφορία, ενώ τα μεγάλα έργα Πληροφορικής ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κορμό της δραστηριότητάς και του ενδιαφέροντός της.

Παράλληλα η Cosmo Business Systems θα ενισχύσει τις συνεργασίες της με την Cisco (όπου η εταιρεία επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές ώστε να είναι Gold Partner τον Ιανουάριο του 2017), με την Avaya (κυρίως σε λύσεις φωνής), την Hewlett Packard (δικτυακές λύσεις), την Huawei,  την Dell Technologies (storage), ενώ θα επεκτείνει την πολύ στενή της συνεργασία με την Microsoft στο cloud. H πιο σημαντική δραστηριότητα της εταιρείας, ωστόσο, θα παραμείνει η ισχυροποίηση του τομέα λογισμικού που παράγει, όπως και των συμβουλευτικών υπηρεσιών της θυγατρικής Cosmos Consulting, από την οποία περιμένει ισχυροποίηση της θέσης της και της κερδοφορίας της με δικές της εφαρμογές που θα απευθύνονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και εξωτερικό.