Από σήμερα ξεκινά και για δεύτερη χρονιά η δράση "Γονείς.gr" της Ψηφιακής Στρατηγικής, η οποία απευθύνεται στους γονείς ή κηδεμόνες 335.000 μαθητών που εγγράφηκαν στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο) κατά το σχολικό έτος 2008-2009 και οι οποίοι δεν έχουν ήδη συμμετάσχει στο έργο.

Η δράση χρηματοδοτείται κατά 20% από εθνικούς πόρους και κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας”. Ήδη στην πρώτη χρονιά υλοποίησης περισσότεροι από 21.000 γονείς πραγματοποίησαν εγγραφή σε κάποιο εκπαιδευτικό πακέτο, ενώ 19.870 ολοκλήρωσαν την κατ’ οίκον εκπαίδευση.

Για κάθε δικαιούχο γονέα (ένας ανά μαθητή), επιδοτείται το 100% του κόστους εκπαίδευσης και πιστοποίησής του όπως και η απόκτηση νέας ευρυζωνικής σύνδεσης Διαδικτύου διάρκειας δύο (2) μηνών. Τα ποσά των επιδοτήσεων ανά δικαιούχο ξεκινάνε από τα 350 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 640 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας και το στάδιο συμμετοχής του δικαιούχου στο έργο.