Στις ψηφιακές δράσεις που θα τρέξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια των προγραμματιστικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, χθες στη Βουλή.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι θα αξιοποιηθεί και θα νομοθετηθεί το outsourcing, «ώστε να μη μείνει τίποτα κολλημένο στην ελληνική γραφειοκρατία», αξιοποιώντας τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί, σε μερικούς μήνες, ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδοτήσεων.

«Θέλουμε όποιος Έλληνας επιθυμεί να πάρει άδεια για οτιδήποτε θέλει να κάνει σε αυτή τη χώρα, να πατάει ένα κουμπί, να μπαίνει σε μία βάση δεδομένων και να το κάνει εύκολα και γρήγορα» ανέφερε ο Α. Γεωργιάδης. Αυτή η βάση δεδομένων θα ενώνεται με όλες τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού κράτους, για την υλοποίησή της θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια από σήμερα, ενώ θα σχεδιαστεί από τώρα, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος «και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πέντε πόλεις της Ελλάδας αν είναι δυνατόν και μέσα στο 2019».

Το επόμενο στάδιο είναι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης. Όταν υλοποιηθεί, μέσα στα δύο επόμενα χρόνια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργού, θα μπορεί κανείς «με το πάτημα ενός κουμπιού να ξέρει τις περιορισμούς και τι όρους περιλαμβάνει μια επένδυση που θέλει να κάνει στη χώρα, να ξέρει πώς θα παίρνει την άδεια, να μπορεί να σταθμίζει ο ίδιος το επιχειρηματικό ρίσκο για το αν θέλει να προχωρήσει ή όχι».