Στο χώρο της ανάπτυξης και υποστήριξης λογισμικού εισέρχεται η Active Computer Systems, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, του 34% της Thikdata. Η τελευταία ασχολείται με τη διαχείριση δεδομένων, ξεκινώντας από την καταχώρηση τους μέσω της χρήσης ERP και CRM και στη συνέχεια με την ανάλυση τους. Επιπλέον παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες security και cloud. «Στρατηγικά, ο λόγος που προχωρήσαμε σε μία τέτοια ενέργεια είναι γιατί από τον όμιλο έλειπε το κομμάτι του λογισμικού. Θέλαμε να επεκταθούμε και σε αυτόν τον τομέα, που φαίνεται πως υπάρχουν ανάγκες είτε σε υποστήριξη είτε σε ανάπτυξη εφαρμογών», σημειώνει στο NetFAX, o Γιάννης Στασινόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Active Computer Systems.

Όπως εξηγεί ο κ. Στασινόπουλος: «υπήρχαν πάρα πολλά κομμάτια που εμείς τα δίναμε έξω ή τα δίναμε σε subcontractors. Mε τη συνεργασία αυτή αφενός επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την Thinkdata και αφετέρου να τη χρησιμοποιήσουμε για να διεκδικήσουμε έργα ψηφιοποίησης ή Document Management τα οποία έχουν την απαίτηση ανάπτυξης κάποιας εφαρμογής μικρής ή μεγάλης».

Αναφορικά με τις πωλήσεις της Active Computer Systems το 2021, ο κ. Στασινόπουλος εκτιμά ότι θα κινηθούν στα ίδια οικονομικά επίπεδα με την περσινή χρονιά (35-40 εκατ. ευρώ) εφόσον εκτελεστούν διάφορα έργα τα οποία έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.