Έργο προστασίας από κυβερνο­επιθέσεις υλοποίησε η Active για την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια­Τοσίτσεια Σχολεία) το μακροβιότερο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του έργου είχε ως στόχο την προστασία του δικτύου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από κυρβερνοαπειλές εφαρμόζοντας πολιτικές προστασίας από και προς το διαδίκτυο.

Η λύση η οποία υλοποιήθηκε βασίστηκε σε προϊόντα firewall της Fortinet Fortigate, με κριτήρια τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές ανάγκες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τις ταχύτητες επεξεργασίας, την ευχρηστία, αλλά και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που επιβάλει ο χώρος της εκπαίδευσης ειδικά μετά τις αλλαγές στο τρόπο εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας. Το Fortinet FortiGate είναι μια καινοτόμος σειρά firewall που στοχεύει στην προστασία των οργανισμών από όλους τους τύπους απειλών που σχετίζονται με το διαδίκτυο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σειρά Fortinet FortiGate, παρέχει στους χρήστες next generation λύσεις, με firewall που παρέχουν αποδεδειγμένη προστασία. Mε απαράμιλλη απόδοση σε όλο το δίκτυο, από τα εσωτερικά segments έως τα data centers και όλα τα περιβάλλοντα cloud, το Fortigate προσφέρει επίσης ασφαλές SD­Wan, προστασία έναντι κυβερνοαπειλών, malware και επιθέσεων γνωστών και μη, εύκολη διαχείριση και άριστη απόδοση». Η ολοκληρωμένη λύση που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει εκτός της εγκατάστασης, τις υπηρεσίες παρακολούθησης και συντήρησης από τους μηχανικούς της Active.