Την πορεία της από το 2005, όταν ιδρύθηκε με μόλις τρεις εργαζομένους, ως σήμερα με ιδιαίτερη έμφαση στα δυο τελευταία χρόνια κατά τα οποία διευρύνθηκαν εκθετικά οι δραστηριότητες και το πελατολόγιό της, παρουσίασε χθες η διοίκηση της ADAPTIT, κάνοντας επίσης εκτεταμένη αναφορά στις θετικές προοπτικές για το 2022 και τα επόμενα χρόνια. Η ελληνική εταιρία, που ξεκίνησε ως box mover στον χώρο της Πληροφορικής και ιδίως των Τηλεπικοινωνιών, αναλαμβάνει την υλοποίηση μεγάλων ψηφιακών έργων στους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των ΔΕΚΟ, της ενέργειας, του δημόσιου τομέα, των μεταφορών και των τραπεζών. Απασχολεί πλέον περισσότερα από 100 άτομα με έντονα αυξητικές τάσεις, και εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της θα φτάσει φέτος τα 20 εκατ. ευρώ (με τα 5 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό) και το 2022 τα 30 εκατ. ευρώ (με τα 10 «εισαγόμενα»).

«Η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών αποδεικνύει ότι ο στόχος μας, να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες που μας εμπιστεύονται, έχει επιτευχθεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, ενισχύοντας το πελατολόγιό μας εντός και εκτός Ελλάδας και προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με γνωστές εταιρείες στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Τζαφέρης, πριν περιγράψει με τη βοήθεια του εμπορικού διευθυντή του ομίλου ADAPTIT, Βασίλη Καραβασίλη, τις βασικές δραστηριότητες, αλλά και τις προοπτικές συμμετοχής σε επιλεγμένα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεγάλη γκάμα από προϊόντα και υπηρεσίες
Στο διεθνές πελατολόγιο του ομίλου περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom & Orange Group (για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G), η Telefonica, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα EMSA (για πανευρωπαϊκή μέτρηση ρύπανσης με τη βοήθεια drones) και η Fraport. Ταυτόχρονα, υπάρχει σημαντική συμμετοχή και σε τοπικά έργα, όπως η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του ΟΑΚΑ από τη WIND Ελλάς, και η ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών. Ο όμιλος έχει αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία, μέσω της ADAPTIT Bulgaria, και δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της ΕΕ, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα, ενώ σε συνεργασία με την κινεζική Fujian Helios έχει δημιουργήσει την Helios Technologies Europe, προσφέροντας στην ευρωπαϊκή αγορά ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Στα άμεσα πλάνα του ομίλου περιλαμβάνεται η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών του (σήμερα συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent), αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων του σε τεχνολογίες αιχμής, όπως  ΙοΤ, AR, κυβερνοασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη.