Άδεια για την εγκατάσταση γραφείου στην Ελλάδα έλαβε πρόσφατα η «AIMS INTL DWC-LLC», μία εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης και πώλησης λογισμικού αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης, Παναγιώτης Λαμπρινός, το γραφείο της εταιρείας που θα εγκατασταθεί στη χώρα μας θα ασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού, προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και υποστήριξης συστημάτων πληροφορικής, καθώς και δραστηριοτήτων τηλεφωνικού κέντρου και τηλεφωνικής πληροφόρησης που βασίζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, προς τα κεντρικά της εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία οφείλει να έχει δαπάνες λειτουργίας στην Ελλάδα (μισθοδοσία του προσωπικού και κάθε είδους άλλες δαπάνες λειτουργίας) τουλάχιστον 100.000 ευρώ ετησίως.

Το προφίλ της AIMS

Η AIMS είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους λογισμικού αεροπορικών εταιρειών, έχοντας λάβει έγκριση από περισσότερες από 40 εθνικές αρχές πολιτικής αεροπορίας, ενώ το λογισμικό της έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 170 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Etihad Airways, easyJet, Qatar Airways, Wizz Air, LATAM, AirAsia και Atlas Air.