Η Adobe Systems και η Microsoft ενισχύουν τη συνεργασία τους, με τις ηλεκτρονικές υπογραφές και τη συνεργατική εργασία στο cloud να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft θα ενσωματώσει τη λύση Adobe Sign, μια υπηρεσία για ηλεκτρονικές υπογραφές, σε όλο το χαρτοφυλάκιο λύσεων της. Επιπλέον, το Microsoft Teams, μια βασισμένη σε chat λύση συνεργατικότητας του Microsoft Office 365, θα διατίθεται από τώρα έως μέρος των Adobe Creative Cloud, Document Cloud και Experience Cloud. Παράλληλα, η Adobe Systems επέλεξε το Microsoft Azure ως προτεινόμενη πλατφόρμα cloud για το Adobe Sign. Η, δε, συνεργασία με την Adobe επεκτείνεται σε τρεις υπηρεσίες cloud: Microsoft Azure, Office 365 και Dynamics 365.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν οι πελάτες μελλοντικά να περιμένουν μια σύνδεση μεταξύ του Office 365 και του Adobe Sign, μέσω της οποίας οι ηλεκτρονικές υπογραφές θα είναι διαθέσιμες στα Microsoft Word, Powerpoint και Outlook. Επιπλέον, θα είναι εφικτή μια σύνδεση των Adobe Creative Cloud και Adobe Stock με το Microsoft Teams, ενώ η σύνδεση του Adobe Sign με το Microsoft Flow θα επιτρέπει την ενεργοποίηση πλήρως ψηφιοποιημένων ροών εργασίας. Στα Microsoft Dynamics και Microsoft SharePoint το Adobe Sign είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Adobe Creative Cloud θα ενσωματώσει το Microsoft Teams – το ίδιο ισχύει και για το Adobe Experience Cloud.