Σύμφωνα με την IDC, οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων σε storage αναπτύσσονται με έναν ρυθμό μεγαλύτερο από 50% σε ετήσια βάση, ενώ η διαθέσιμη χωρητικότητα των συστημάτων τους αυξάνεται με το μισό αυτού του ποσοστού. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται κάποιες νέες τάσεις που βοηθούν στον περιορισμό της πολυπλοκότητας και αντιμετωπίζουν τις παραπάνω προκλήσεις.

Σύμφωνα με τη Forrester, συνολικά το 95% των υπευθύνων και διαχειριστών του ΙΤ προτιμούν να αγοράζουν storage από τον ίδιο προμηθευτή που προμηθεύονται servers, networking, συστήματα διαχείρισης ή υπηρεσίες IT. Αυτή η επιλογή οδήγησε σε converged υποδομές που παρέχουν τη δυνατότητα ενοποίησης των servers, του storage και του networking, σε μια εύκολη στη διαχείριση αρχιτεκτονική, που μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε εταιρεία, είτε είναι μεγάλος οργανισμός ή μικρομεσαία επιχείριση, να μειώσει το κόστος των εφαρμογών, να επιταχύνει την εφαρμογή νέων υποδομών και, κυρίως, να απλοποιήσει τη διαχείριση.

Ενώ η τάση για convergence και ολοκληρωμένες λύσεις μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση των επιδόσεων, της αξιοπιστίας και της ποιότητας της υποδομής, δεν είναι όλες οι λύσεις ίδιες στην υλοποίηση και στη διαχείριση. Ενας αξιόπιστος συνεργάτης που μπορεί να εφαρμόσει τη σωστή λύση για τις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρισης ή του φόρτου εργασίας της, είναι κρίσιμος για την τελική επιτυχία.

Η επανάσταση της τεχνολογίας flash Η εφαρμογή τεχνολογιών που υλοποιούν τεχνολογίες αυτόματου tiering στα αποθηκευτικά συστήματα είναι ήδη επιτυχημένη στις επιχειρησιακές υποδομές. Προσφέρει στους πελάτες δυνατότητες αποτελεσματικότερης διαχείρισης δεδομένων με έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Καθώς οι παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ server και storage εξαφανίζονται, παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία εφαρμογής αυτόματου tiering μεταξύ server-side flash cache και διαφόρων τεχνολογιών δίσκων μιας υποδομής storage. Και καθώς οι τεχνολογίες flash γίνονται ευρέως αποδεκτές, η μεγαλύτερη αξία εμφανίζεται σε υποδομές tiering με συνδυασμό flash και συμβατικών δίσκων, αλλά και σε εσωτερική αποθήκευση στον server.

Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας flash όταν χρειάζεται, σε κόστος κτήσης που συναγωνίζεται μια λύση συμβατικών δίσκων. Το βασικό εμπόδιο στην υιοθέτηση της τεχνολογίας flash είναι το κόστος, οπότε οι προμηθευτές πρέπει να παρέχουν καινοτόμες λύσεις και σωστή εκπαίδευση για να βοηθήσουν τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τεχνολογία flash στα storage περιβάλλοντά τους.

Συμπίεση και deduplication
Η συμπίεση και το deduplication είναι εξαιρετικά παραδείγματα αυτοματοποιημένων εργαλείων που επιτρέπουν την αυτόματη κατανομή αποθηκευτικών πόρων και δεδομένων, μειώνοντας την ανάγκη πρόσθετων φυσικών πόρων ΙΤ και την απελευθέρωση του τεχνικού προσωπικού από τέτοια καθήκοντα. Δεν αποτελεί μυστικό ότι η ποσότητα των δεδομένων που απαιτούν επεξεργασία και διαχείριση μεγαλώνει ραγδαία. Για να το θέσουμε απλά, η συμπίεση και το deduplication εξοικονομούν χώρο και συμβάλλουν στην απλούστευση κατά πολύ του έργου της διαχείρισης αποθηκευτικών πόρων. Για παράδειγμα, κατά την αποθήκευση παλιών αρχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το deduplication μπορεί να εντοπίσει πανομοιότυπα συνημμένα που ενδέχεται να επαναλαμβάνονται αρκετές φορές και να αποθηκεύσει μόνο ένα από αυτά.

Στο άμεσο μέλλον
Ενώ ο κατακλυσμός δεδομένων συνεχίζει να δημιουργεί νέες προκλήσεις, η τεχνολογία που βοηθά τις επιχειρήσεις στην επίλυση προβλημάτων με παράλληλη αύξηση της αποδοτικότητας και της εξοικονόμησης κόστους εξελίσσεται. Η καλύτερη διαχείριση και η βελτιστοποίηση του storage αποτελεί ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της δημιουργίας οικονομικά αποτελεσματικών συστημάτων storage και η Dell βοηθά τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να επαναπροσδιορίσουν την οικονομική θεώρηση των συστημάτων τους.