Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη στον κόσμο υπεραστική βιντεοκλήση υψηλής ποιότητας, μέσω δικτύου τεχνολογίας lightRadio, του συστήματος της Alcatel-Lucent, το οποίο αλλάζει τα οικονομικά και τα λειτουργικά δεδομένα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Chris Lewis, Αντιπρόεδρος της εταιρείας αναλυτών IDC, καθισμένος στο ιστορικής σημασίας γραφείο του Alexander Graham Bell, το οποίο βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Bell Labs στο Murray Hill του New Jersey, πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μια υπεραστική βιντεοκλήση μέσα από δίκτυο τεχνολογίας lightRadio. Αναλυτές και κορυφαία στελέχη από το χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της συνομιλίας του Chris Lewis με τον Ben Verwaayen, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alcatel-Lucent στο Παρίσι.

Η εισαγωγή του lightRadio θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για κινητές ευρυζωνικές επικοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, και η κατανάλωση όλο και περισσότερου περιεχομένου μέσα από κινητές συσκευές. Πάροχοι όπως η France Telecom/Orange, η Telefonica και η China Mobile συνεργάζονται πλέον με την Alcatel-Lucent, ώστε να δημιουργήσουν από κοινού εμπορικές υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνολογία lightRadio.