Στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα και Κύπρο στοχεύει η Alcatel-Lucent Enterprise, εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή προηγμένων τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης για επιχειρήσεις, μέσα από τη σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρία διανομής τεχνολογιών φωνής και δεδομένων, PartnerNET. «Η Alcatel-Lucent Enterprise μάς επέλεξε προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυό της στην Ελλάδα και την Κύπρο και για εμάς είναι μια συνεργασία που μας ενδιαφέρει, στρατηγικά, στο χώρο που ασχολούμαστε, δηλαδή την IP τηλεφωνία και τα δίκτυα φωνής και δεδομένων», λέει στο NetFAX ο Αλέξανδρος Ζοβόλιας, commercial director της PartnerNET.

Τι προβλέπει η συμφωνία
Η συμφωνία περιλαμβάνει την διανομή των λύσεων τηλεφωνίας της AlcatelLucent Enterprise (hardware και λογισμικό) από την PartnerNET, η οποία θα την πλαισιώσει με τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που διαθέτει.  Η συνεργασία αναμένεται να διευρύνει την γκάμα των προσφερόμενων λύσεων προς τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις, μέσα από το δίκτυο των συνεργατών της PartnerNET, το οποίο αποτελείται από εταιρείες που ασχολούνται στο χώρο του ICT.

Core & edge switches και Wifi Access points
Η Alcatel-Lucent, εκτός από τις λύσεις τηλεφωνίας για επιχειρήσεις, διαθέτει μια πλήρη γκάμα από switches, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παρόχους και σε επιχειρήσεις οποιοδήποτε μεγέθους.  Όπως σημειώνει ο κ. Ζοβόλιας, «η Alcatel-Lucent διαθέτει ένα πολύ μεγάλο οικοσύστημα ενεργού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει core & edge switches και Wifi Access points. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε αυτό τον εξοπλισμό μέσα από το δίκτυο μας, γιατί θεωρούμε ότι είναι μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην αγορά».