Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 5.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς η κρίση της πανδημίας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες streaming, βιντεοκλήσεις και data storage.

Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν τομείς όπως δίκτυα, Τεχνητή Νοημοσύνη, servers, chips και βάσεις δεδομένων. Σύμφωνα με την Gartner, η Alibaba είναι ο μεγαλύτερος πάροχος cloud στην Ασία και ο τρίτος μεγαλύτερος σε παγκόσμιο επίπεδο. «Το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις στην Κίνα, το οποίο μέχρι πρότινος επρόκειτο να διαρκέσει τρία με πέντε χρόνια, τώρα είναι πολύ πιθανό να επιταχυνθεί και να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα έτος», δήλωσε ο Jeff Zhang, πρόεδρος cloud Intelligence της Alibaba.

Η κινεζική εταιρεία δεσμεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο να επενδύσει 28 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία για τη δημιουργία περισσότερων data centers.  Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού από τις υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 62% το οικονομικό έτος 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και διαμορφώθηκαν στα 5,7 δις δολάρια.