Οι νικήτριες startups του RG Challenge19 ανακοινώθηκαν στον τελικό διαγωνισμό Dragons Den -final pitch event, που έλαβε χώρα στο London Business School στις 4 Ιουλίου 2019.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης 11 ημερών (accelerator), οι συμμετέχουσες ομάδες βελτίωσαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια καθώς και την τελική παρουσίαση (pitch) της εταιρείας τους με την υποστήριξη 30 διακεκριμένων μεντόρων και ειδικών του Reload Greece. Οι 15 start-ups, που συνδέονται με την Ελλάδα, παρουσίασαν μπροστά στην κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τρεις γνωστούς επενδυτές και ένα κλειστό κοινό από διεθνείς επενδυτές και μέντορες του Reload Greece.

Στο τελικό διαγωνισμό Dragons Den, η start-up που κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής επιλέχθηκε από τρεις κριτές-επενδυτές, ενώ παράλληλα το κοινό είχε την ευκαιρία να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα (για το Βραβείο του Κοινού). Οι κριτές Garry Pratt, Chairman στο Kinderly, Χρυσούλα Ζερβουδάκη, Co-Founder του STRIBA Ltd και Peter Prince, Senior Vice President στην Corum Group International ξεχώρισαν την εταιρεία Digital Health Technologies για το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, ενώ το Βραβείο του Κοινού απέσπασε η start-up Biomimetic.

Η Digital Health Technologies έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα για επαγγελματίες στον χώρο της Ιατρικής, το οποίο προωθεί την τυποποίηση της παρακολούθησης των ασθενών. Τέλος, η Biomimetic δημιούργησε μια καινοτόμο τεχνολογία υλικών για αντανακλαστικές επιφάνειες γυαλιού χρησιμοποιώντας λέιζερ. Η ομάδα συμμετείχε στο RG Challenge19 accelerator μέσα από τη συνεργασία του Reload Greece με το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.