Με απασχολεί αρκετά έντονα, όπως και αρκετούς φίλους της στήλης, το θέμα του Bring Your Own Device (BYOD) σε επιχειρηματικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Διαβάζω σε αρκετά άρθρα την αβασάνιστη, κατά την προσωπική μου άποψη, τοποθέτηση πως η υιοθέτηση του BYOD αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων ή καθιστά έναν εργοδότη, πιο ευέλικτο, πιο ελκυστικό και πιο αποδοτικό. Σίγουρα, βρισκόμαστε σε μια εποχή που και η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, αλλά και οι χρήστες έχουν ξεπεράσει τις «φοβίες» τους με τους υπολογιστές. Όλο και περισσότεροι έχουν στη κατοχή τους laptop, smartphone ή tablet (πολλές φορές και όλα μαζί) και  η χρήση τους για πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο και στις εφαρμογές και δεδομένα προβάλλεται ολοένα και περισσότερο ως καλή ιδέα, ως ανάγκη ή και ως αναπόφευκτη πραγματικότητα.

Προσωπικά θεωρώ πως το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η δημιουργία συνθηκών υποστήριξης της κινητικότητας (mobility) με ανάπτυξη υποδομών, μεθόδων, εργαλείων, εφαρμογών και αυτοματισμών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στις εφαρμογές και την πληροφορία στο σημείο, στη μορφή και τη στιγμή που τη χρειάζονται οι εργαζόμενοι. Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών είναι αυτή που θα αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα και όχι το αν θα φέρει ο εργαζόμενος την προσωπική συσκευή του.Η βεβιασμένη, μάλιστα, υιοθέτηση του BYOD εγκυμονεί κυρίως κινδύνους ασφάλειας, αλλά, επίσης, θέματα κυριότητας εταιρικών πόρων, σε ορισμένες περιπτώσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, ελλιπούς υποστήριξης και επιχειρηματικής συνέχειας.

Θα συνιστούσα, καταρχάς, την προσεκτική δημιουργία των συνθηκών που αναφέραμε (συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και των διαδικασιών) και στη συνέχεια μια προσέγγιση ελεγχόμενης παροχής επιλεγμένων τεχνολογιών και συσκευών, Choose your Own Device (CYOD), όπου ο υπάλληλος θα έχει την επιλογή της προσωπικής του προτίμησης, αλλά, κυρίως, ο οργανισμός θα διατηρεί τον έλεγχο, θα μπορεί να παρέχει υποστήριξη και θα εξασφαλίζει την απαιτούμενη ασφάλεια.