Σημαντική ανάπτυξη και ενίσχυση της της θέσης της στην αγορά κατέγραψε την οικονομική χρήση 2023 η Active Group. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος πωλήσεων της μητρικής ανήλθε στα 42 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 40%, φτάνοντας στο ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου, οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Για το τρέχον οικονομικό έτος (FY24), προβλέπεται ανάλογη αύξηση εσόδων, με τον στόχο να έχει τεθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ για την Active. Λαμβάνοντας υπόψη τα συμβασιοποιημένα έργα τα οποία ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ ανάλογα αποτελέσματα υπολογίζονται και για την επόμενη (2025) χρονιά. Σε επίπεδο ομίλου, ο συνολικός τζίρος πωλήσεων για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024, τα έσοδα της Active ξεπέρασαν τα 22 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 31% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. «Στοχεύουμε πάντα στην οργανική αύξηση των εσόδων μας, αξιοποιώντας τα έργα που έχουμε αναλάβει τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, με τον δεύτερο να αποτελεί διαχρονικά σημαντική πηγή εσόδων για εμάς. Κοιτάζοντας το μέλλον, σχεδιάζουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματά μας, με κύρια προτεραιότητα την ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό», δήλωσε ο Γιάννης Στασινόπουλος, Managing Director, Αctive.