«Η Dataways ήταν μια έμπνευση, έγινε startup, έγινε established, ανδρώθηκε και έκλεισε αισίως τα 20 χρόνια!»

Το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για τη Dataways, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυσή της. Προερχόμενη από μια πολύ πετυχημένη τριετία, η Dataways ολοκληρώνει με μεγάλη επιτυχία το τρέχον οικονομικό έτος και είναι έτοιμη για να συνεχίσει με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Γράφει ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Συνιδρυτής και Διευθυντής τεχνολογίας, Dataways

Εδώ και δύο δεκαετίες, η Dataways αποτελεί κορυφαίο και αξιόπιστο συνεργάτη που προσφέρει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες & βραβευμένες τεχνολογικές λύσεις σε μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στη χρονιά που διανύουμε, μια αντίξοη ανθρωπιστικά και επιχειρηματικά χρονιά, με αστάθμητες προκλήσεις για όλους, η Dataways, προερχόμενη από μια πολύ πετυχημένη τριετία, συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (+15%), ολοκληρώνοντας πολύ πετυχημένα το οικονομικό αυτό έτος.
Ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά, η Dataways, με τον κ. Κωνσταντίνο Κράνη σε θέση νέου Branch Manager της εταιρείας, προχώρησε στην έναρξη λειτουργιών εμπορικού τμήματος στην Αθήνα, όπου υπάρχει ήδη εγκατεστημένη βάση και διευρυμένο πελατολόγιο.

To 2020, η Dataways έχει να επιδείξει σημαντικές υλοποιήσεις έργων με μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες. Πέραν της εκθετικής αύξησης έργων επιχειρησιακής συνέχειας, απομακρυσμένης εργασίας & conferencing, ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η αύξηση των Managed λύσεων αφενός στον πάντα νευραλγικό τομέα της ICT ασφάλειας, καθώς πολλές επιχειρήσεις στράφηκαν τη χρονιά αυτή στο OpEx μοντέλο αξιοποιώντας τις Managed Security υπηρεσίες που προσφέρει η Dataways, ως Cisco MSSP, και αφετέρου σε Managed υπηρεσίες Cloud.

Με πλούσια και σπάνια πείρα και υψηλή εξειδίκευση, αποκτημένη μέσα από σχεδιασμών πολλών ετών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κορυφαίων λύσεων private cloud, ούσα, άλλωστε, και η ίδια λειτουργός cloud υπηρεσιών, των Cyano Cloud Services, η Dataways υποστηρίζει δυναμικά τις εκτεταμένες δυνατότητες και την ευελιξία που παρέχει η αξιοποίηση πολλαπλών cloud (multi-cloud) και προσφέρει -πλέον της δικής της υποδομής- ολοκληρωμένες λύσεις στο Azure & AWS.

Μάλιστα, συνεχίζοντας τη διεύρυνση των δυνατοτήτων ως ISP, η Dataways αποφάσισε φέτος, πέραν των επιμέρους αναβαθμίσεων στο GRIX και στις συνδέσεις με τους TIER1 providers, τη διασύνδεσή της με το Κέντρο Δεδομένων της Φρανκφούρτης, DE-CIX.
Από την έναρξη της λειτουργίας μας, εστιάζουμε στην παροχή αξίας με ειλικρίνεια. Σεβόμενοι την έννοια της συνεργασίας, αποσκοπούμε στην απόδοση αποτελέσματος για όλους όσους μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους έχοντας ως βασικό μας γνώμονα ένα μοντέλο win-win συνεισφοράς.
Η ποιότητα των ανθρώπων μας και η πάντα προσωποποιημένη επαφή είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που μας διαχωρίζουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, πρωτοπορώντας στην παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών και λύσεων. NW

Αναστάσιος Παπαδόπουλος – Co-Founder & CTO:
«Η Dataways ήταν μια έμπνευση, έγινε startup, έγινε established, ανδρώθηκε και έκλεισε αισίως τα 20 χρόνια!
Ως εταιρεία έντασης υπηρεσιών με επίκεντρο τον πελάτη και στόχο την πολύ βαθιά γνώση και εξειδίκευση στις υποδομές ΙΤ έφτασε με τη βοήθεια των εξαιρετικών ανθρώπων της, μετά από 20 χρόνια, να αποτελεί κορυφαίο πάροχο και σύμβουλο σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αγοράς.
Με στρατηγικά επιλεγμένα εργαλεία από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας, χαιρόμαστε να προσφέρουμε σε μεγάλο κομμάτι των ελληνικών επιχειρήσεων τη δυνατότητα να επικεντρώνονται στο αντικείμενό τους και να μας θεωρούν σημαντικό κομμάτι της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.
Ατενίζουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία βλέποντας τα αποτελέσματα των επιλογών μας, παρ’ όλες τις κρίσεις που περάσαμε καθώς μεγαλώναμε (χρηματιστήριο, οικονομική κρίση, capital controls, COVID-19).
Έχουμε κάνει πράξη τα μαθήματα που πήραμε και επιφυλάσσουμε εκπλήξεις στα επόμενα χρόνια.»