Πρόσκληση για διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» απέστειλε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» αποτελεί μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία στο πεδίο της παρακολούθησης της αγοράς εργασίας, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το Μάρτιο του 2013. Στο πλαίσιο, ωστόσο, των αυξημένων αναγκών της αγοράς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχωράει στην αναβάθμισή του σε στρατηγικό εργαλείο για την τόνωση της απασχόλησης και τον έλεγχο και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας.

Η διαδικασία της διαβούλευσης ξεκινάει άμεσα με συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, ενσωματώνοντας τις προτάσεις των εταίρων στο τελικό σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος. Το δεύτερο βήμα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του «Εργάνη» που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου 2019.