Σε θετική τροχιά κινήθηκε ο Όμιλος Quest το πρώτο εξάμηνο, καθώς πέτυχε διψήφια ανάπτυξη στις Πωλήσεις (+12,3%) και διψήφια αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA (+27%), των προ φόρων κερδών ΕΒΤ (+29%) και των κερδών ανά μετοχή (+41%), σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εταιρείες προϊόντων Πληροφορικής του Ομίλου (Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line (you.gr), iStorm), το α’ εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα κέρδη προ φόρων εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα καθώς επηρεάστηκαν θετικά κατά 1,4 εκατ. ευρώ, λόγω αντιστροφής παλαιότερων αρνητικών έκτακτων προβλέψεων που είχαν γίνει στο εξάμηνο 2018, για αναδρομική καταβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για το σύνολο του έτους εκτιμάται ότι θα υπάρχει αύξηση σε πωλήσεις και κέρδη προ φόρων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αλλά με ηπιότερο ρυθμό. Όσον αφορά τις υπηρεσίες Πληροφορικής (όμιλος Unisystems), το πρώτο εξάμηνο του έτους επετεύχθη διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+27,2%) και πολύ υψηλότερη αύξηση (x 6) στην προ φόρων κερδοφορία. Η αύξηση των εσόδων προέρχεται τόσο από το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά.

Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας οφείλεται στην ολοκλήρωση δύο μεγάλων ζημιογόνων έργων με αποτέλεσμα η εταιρεία να επανέλθει στα συνήθη επίπεδα. Για το υπόλοιπο του 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία του πρώτου εξαμήνου, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών πρό φόρων.
Τέλος ο τομέας των ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink) σημείωσε μείωση των πωλήσεων (-22,6%) και της προ φόρων κερδοφορίας (-46,5%).

Οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το α’ Εξάμηνο υποχώρησαν επηρεαζόμενες από εκπτώσεις τζίρου κατά 3 εκατ. ευρώ,, τον περιορισμό των πωλήσεων εξοπλισμού και την ωρίμανση της αγοράς όπου είχαμε σταθεροποίηση της βάσης των ενεργών POS της εταιρείας. Στο σύνολο του έτους εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα σταθεροποιηθούν στα επίπεδα του 2018 και η προ φόρων κερδοφορία θα διαμορφωθεί σε 15% επί των πωλήσεων.