Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2019 ανακοίνωσε η WIND Ελλάς, καταγράφοντας πλέον 13 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, από τις αρχές του 2016.

Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες κινήθηκαν ανοδικά, 2,3% ετησίως, στα  120,7 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα 32,7 εκατ. ευρώ (+26,2% σε ετήσια βάση). Οι θετικές επιδόσεις της WIND Ελλάς στο ξεκίνημα του έτους προήλθαν από την αύξηση της πελατειακής βάσης τόσο στους πελάτες συμβολαίου κινητής όσο και στους πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, με έντονη την εμπορική εστίαση στα νοικοκυριά.

Στρατηγική εστίαση της WIND για το 2019 παραμένει η εξαιρετική εμπειρία πελάτη και η ανάπτυξη της βάσης των νοικοκυριών μέσα από υπηρεσίες σύγκλισης κινητής, σταθερής, Internet και τηλεόρασης, ώστε οι πελάτες της να αξιοποιούν πλήρως τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία σε υποδομές νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 19,5 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατευθύνθηκε σε δίκτυα νέας γενιάς. Σε ότι αφορά τις υποδομές κινητού δικτύου, έχοντας ήδη επιτύχει κάλυψη 4G πάνω από 95%, το πλάνο της WIND είναι μεσοπρόθεσμα να επιτύχει κάλυψη έως 99%.

Παράλληλα επεκτείνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών. «Οι εντατικές επενδύσεις μας σε υποδομές νέας γενιάς και η εξαιρετική συνολικά εμπειρία πελάτη συνέβαλαν στα πολύ καλά αποτελέσματα του Α τριμήνου. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανοδική μας πορεία θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς θα εστιάσουμε στη σύγκλιση των υπηρεσιών μας και στην αξία που μπορούμε να προσφέρουμε στα νοικοκυριά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής.