Η Hewlett-Packard κατάφερε να «επαναφέρει» τον τομέα Η/Υ σε ανάπτυξη, παρουσιάζονται πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το α’ οικονομικό της τρίμηνο. Αν και συνολικά τα έσοδά της παρουσιάζονται μειωμένα, η εταιρεία αναφέρει για πρώτη φορά αύξηση στις πωλήσεις της μετά από επτά τρίμηνα.

Οι πωλήσεις των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της παρουσιάζονται ελαφρώς αυξημένες, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ωστόσο τα έσοδα από το πολύ σημαντικό τμήμα των εκτυπωτών είναι μειωμένα. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του τριμήνου που έληξε στις 31 Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν στα 28,15 δις. δολ., μειωμένα κατά 1% από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το καθαρό εισόδημα της εταιρεία για το τρίμηνο άγγιξε τα 1,4 δις. δολ., ή 0,74 δολ./μετοχή, αυξημένα από το 1,2 δις. πέρυσι, ή 0,63.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και το γεγονός ότι ο τομέας Η/Υ της εταιρείας παρουσίασε αυξημένα, κατά 4%, έσοδα, αγγίζοντας τα 8,53 δις., ενώ οι πωλήσεις σε επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 8%, αντισταθμίζοντας τη μείωση στις καταναλωτικές πωλήσεις. Αναφορικά με τις πωλήσεις servers και εξοπλισμού δικτύου και αποθήκευσης, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% στα 6,99 δις., ενώ ο τομέας των εκτυπωτών παρουσίασε μείωση 2% και διαμορφώθηκε στα 5,8 δις. Επομένως τώρα, μένει να διαπιστωθεί αν η εταιρεία θα καταφέρει να διατηρήσει την ανάπτυξή της στην κατηγορία των Η/Υ.