Την ολοκληρωμένη είσοδο της Entersoft στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου σηματοδοτεί η εξαγορά της Wedia. Όπως επισημαίνει στο NetFAX ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης, η συγκεκριμένη κίνηση μας καθιστά τη μόνη εταιρεία που μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στο ecommerce.

«To ecommerce αποτελεί έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο. Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν λύσεις από την οργάνωση και τον σχεδιασμό του eshop, το ψηφιακό marketing έως και την ανάλυση των δεδομένων, το CRM και το λογισμικό των logistics μέσω του οποίου γίνεται η παράδοση των προϊόντων», σημειώνει ο επικεφαλής της Entersoft.

Διπλός στόχος ανάπτυξης οργανικά και με εξαγορές

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εταιρεία εκτός από την ανάπτυξή της μέσω εξαγορών, θα επιδιώξει και την ενίσχυση της δυναμικής της και οργανικά, αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα του εννεαμήνου παρουσίασαν διψήφιο θετικό ποσοστό, χωρίς να υλοποιήσει καμία εξαγορά εντός του 2020 «Η εξαγορά της Optimum έγινε στις 29 Δεκεμβρίου και η αμέσως επόμενη είναι αυτή της Wedia που έγινε τώρα, επομένως η ανάπτυξή μας την προηγούμενη χρονιά σημειώθηκε σε καθαρά οργανική βάση».

Ο κύριος Κοτζαμανίδης συμπληρώνει αναφορικά με την εξαγορά της Wedia ότι: «όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ecommerce δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ευρύτερα πελατολόγια και εμπορικές δομές. Σε ό,τι αφορά την Entersoft έχει την δυνατότητα να τυποποιήσει και να καταστήσει πιο παραγωγικές τις διαδικασίες της. Πρόκειται για μία συνέργεια winwin και μόνο η δυνατότητα εκμετάλλευσης του ecommerce για το πελατολόγιο της Entersoft, είναι κάτι που θα προσφέρει πολλαπλασιαστικές δυνατότητες κατά τα επόμενα χρόνια».

Προσεχώς και νέες εξαγορές

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της εταιρείας ο επικεφαλής της Entersoft σημειώνει ότι θα υλοποιηθούν προσεχώς και άλλες εξαγορές, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας όπως και αυτή της Wedia. «Η εταιρεία δεν επιβαρύνεται με δανεισμό, γεγονός που της δίνει την δυνατότητα σε συνδυασμό με τα ταμειακά της διαθέσιμα, να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Εάν και εφόσον θα ολοκληρωθούν, είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι πολλές κάθετες αγορές, στις οποίες δεν έχουμε παρουσία και επιδιώκουμε να αποκτήσουμε. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να ενισχύσουμε την παρουσία μας και σε αγορές όπου ήδη έχουμε παρουσία».

Η Wedia στα σημεία

•             Κύκλος εργασιών 2020: 1,4 εκατ. ευρώ

•             Προσωπικό: 29 άτομα

•             Ειδίκευση: Σχεδιασμός και ανάπτυξη web & ecommerce εφαρμογές

Η Entersoft στα σημεία (εννεάμηνο)

•             Κύκλος εργασιών 2020: 11,61 εκατ. ευρώ

•             Κύκλος εργασιών 2019: 10,64 εκατ. ευρώ

•             Ταμειακά διαθέσιμα: >10 εκατ. ευρώ

•             Συνολικά διαθέσιμα με εγκεκριμένες πιστωτικές γραμμές: >13 εκατ. ευρώ