Ο Αντώνης Παλληκαρώνας έχει αναλάβει από τις αρχές Μαρτίου τη θέση του IT Director στην εταιρεία Μπενρουμπή ΑΕ, με κύριες αρμοδιότητές την ταχύτερη είσοδο στη ψηφιακή εποχή, στον κόσμο του Data Analysis και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας σε επίπεδο ΙΤ.

«Θέλουμε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τα δεδομένα σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να δημιουργήσουμε διαδικασίες για να προσαρμοζόμαστε συνεχώς στις νέες αλλαγές και τέλος να εξισορροπήσουμε την ασφάλεια με την προσβασιμότητα» δηλώνει στο NetFAX χαρτογραφώντας τις κυριότερες προκλήσεις του ρόλου του. Η αξιοποίηση των δεδομένων είναι πολύ σημαντική και στο πλαίσιο αυτό θα αναπτυχθούν και θα εφαρμοστούν λύσεις σχετικά με το Data Analysis και το Data Visualization.

«Μεγάλη πρόκληση αποτελεί επίσης η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ERP και του CRM της εταιρείας τα οποία αποτελούν βασικά ‘εργαλεία’ για κάθε εταιρεία σε όλα τα επίπεδα» επισημαίνει και συμπληρώνει: «Η σωστή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των παραπάνω ενεργειών θα μας οδηγήσει στην ακόμα καλύτερη λήψη αποφάσεων και ενεργειών και περαιτέρω σε υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικότητα».

Ο Αντώνης Παλληκαρώνας έχει αποφοιτήσει από το Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Πατρών και άρχισε να εργάζεται στις Διευθύνσεις Πληροφορικής των εταιρειών ως IT Coordinator από το 2004 έως το 2011. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του IT Μanager – Senior Data Analyst στην εταιρεία Express Publishing S.A., την οποία άσκησε για έξι χρόνια. Επόμενος σταθμός στη καριέρα του ήταν η WIND Hellas όπου εργάστηκε ως Senior Data Analyst για ένα χρόνο, πριν αναλάβει τη θέση του IT Director στην Μπενρουμπή ΑΕ.