Οι ετήσιες απώλειες παγκοσμίως από τις επιθέσεις των κυβερνοεγκληματιών θα αγγίξουν τα 6 τρισ. δολάρια έως το 2021, όπως εκτιμά η συμβουλευτική εταιρεία Aon στην πρόσφατη μελέτη της «Prepare for the expected: Safeguarding value in the era of cyber risk».

Παράλληλα, οι δαπάνες για το cyber security το διάστημα 2017-2021 θα ξεπεράσουν το ένα τρισ. δολάρια. Αν και το άμεσο οικονομικό κόστος μιας επιτυχημένης κυβερνοεπίθεσης σε μια επιχείρηση μπορεί να είναι δυσβάσταχτο, το ίδιο ή ακόμα περισσότερο σημαντική είναι η επίπτωση στην εταιρεία από το μεγάλο κτύπημα που θα δεχθεί όσον αφορά τη φήμη της – που μπορεί να μειώσει την αξία της εταιρείας στην αγορά, να χάσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, δρώντας ως τροχοπέδη στις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της, προκαλώντας ακόμα και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται μαζικά και το ερώτημα δεν είναι το ‘αν’, αλλά το πότε μια επιχείρηση δεχθεί μια επίθεση. Παρόλο αυτά πολλές εταιρείες δεν κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε να είναι προετοιμασμένες γι’ αυτό το ενδεχόμενο» αναφέρει η Αοn, επισημαίνοντας ότι το cyber security πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα κάθε εταιρείας. Η αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα της Aon βρίσκεται εδώ.

Το ΝetFAX κάνει τον Οκτώβριο πολυήμερο αφιέρωμα στον Eυρωπαϊκό Mήνα Kυβερνοασφάλειας. Έρευνες, Αναλύσεις, Συνεντεύξεις και Απόψεις από τα σημαντικότερα στελέχη του χώρου και CISOs της ελληνικής και διεθνής αγοράς θα φιλοξενούνται κάθε μέρα τον Οκτώβριο στις σελίδες του NetFAX, αποτυπώνοντας την εικόνα της αγοράς cyber security στην πλήρη διάστασή της.