Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή ο Paul Allen σε ηλικία 65 ετών, ο οποίος το 1975 ίδρυσε μαζί με τον παλιό του συμμαθητή, Bill Gates, τη Microsoft.

Ως αιτία θανάτου αναφέρονται επιπλοκές που συνδέονται με το λέμφωμα non-Hodgkin’s, από το οποίο έπασχε. Ο Allen εγκατέλειψε την εταιρεία το 1982, οπότε και διαγνώστηκε με καρκίνο, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει και την ενεργό δράση: παρέμεινε στο ΔΣ της εταιρείας για πολλά χρόνια, ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και ίδρυσε και την επενδυτική εταιρεία Vulcan.

Σε συνέχεια της είδησης θανάτου του, o Bill Gates δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένος από τον θάνατο ενός από τους παλαιότερους και πιο αγαπημένους μου φίλους, του Paul Allen. Από τις πρώτες μας μέρες μαζί, στο Lakeside School, καθ’ όλη τη συνεργασία μας στη δημιουργία της Microsoft, μέχρι και τα κοινά μας φιλανθρωπικά projects ο Paul ήταν ένας αληθινός σύντροφος και αγαπημένος φίλος. Ο χώρος των προσωπικών υπολογιστών δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν».

Από την πλευρά του, ο CEO της Microsoft Satya Nadella δήλωσε: «Η συμβολή του Paul Allen στην εταιρεία, τον κλάδο, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική. Ως συνιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήπιο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς, που άλλαξαν τον κόσμο».