Ο νέος κόσμος του 5G ζωντάνεψε από τη Cyta σε μια μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία, παρουσία της Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η Cyta, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των τεχνολογιών αιχμής που διαθέτει, πραγματοποίησε την πρώτη κλήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), με χρήση ολογραμμάτων, που έγινε ποτέ στη χώρα, μέσω του πιλοτικού της δικτύου τεχνολογίας 5G. Αυτή η πρωτοποριακή εφαρμογή ολογραμμάτων της Cyta διεκδικεί παγκόσμια πρωτιά σε ποιότητα εικόνας υψηλής ευκρίνειας και φωτεινότητας, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες 5G και LED υψηλής πυκνότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Cyta για τη λειτουργία του πρώτου πιλοτικού δικτύου 5G στη χώρα. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του oργανισμού, τα νέα δίκτυα και οι τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει η Cyta είναι καθοριστικής σημασίας στην ταχύτερη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή, ενώ παράλληλα, ενισχύουν τον ρόλο της ως ηγέτη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της διασφαλίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου.