Στο πλαίσιο της εκδήλωσης CiscoLive! που διεξάγεται στο Λας Βέγκας το χρονικό διάστημα 25-29 Ιουνίου, οι Apple και Cisco δήλωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο θέμα της κυβερνοασφάλειας.

Όπως δήλωσε στο CiscoLive! ο Tim Cook, CEO της Apple, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν προϊόντα της Cisco και της Apple θα μπορούν να απολαμβάνουν στο μέλλον υπηρεσίες cybersecurity insurance σε πολύ καλύτερες τιμές. Επιπλέον, ο Cook έκανε ξεκάθαρο ότι ο συνδυασμός προϊόντων των Apple και Cisco είναι πιο ασφαλής από τη χρήση άλλων ανταγωνιστικών προϊόντων (κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έμμεση αναφορά στην Google και στο Android).

Όπως αναφέρει η Cisco στο blog της, συνεργάζεται ήδη με μεγάλες ασφαλιστικές ώστε να βοηθήσει στο μέλλον τις εταιρείες να ικανοποιήσουν τις πολιτικές cybersecurity με ένα πολύ πιο οικονομικό τρόπο από ότι σήμερα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα, στο οποίο οι εταιρείες και οι ασφαλιστικές θα μπορούν να δουν στο μέλλον με μια ματιά αν τα συστήματα ασφαλείας έχουν εγκατασταθεί σωστά.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την Apple, η Cisco θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ένα νέο Cisco Security Connector App για το iPhone και το iPad, το οποίο θα προστατεύει καλύτερα αυτές τις συσκευές έναντι επιθέσεων phishing. To Security Connector App θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, θα περιέχει λειτουργίες των Cisco Umbrella και Cisco Clarity σε ένα μοναδικό app και θα βοηθάει στον εντοπισμό κενών ασφαλείας, στο μπλοκάρισμα μολυσμένων σελίδων και στην κρυπτογράφηση DNS αιτημάτων.